fbpx

Йога практики в център Самсара

Йога произлиза от дълбока древност и в превод от санскрит означава ‘свързвам’ или ‘концентрирам се’. Философията ѝ се изразява именно в единство на ума, тялото и душата. Благотворните ефекти на йога са се доказали многократно с течение на времето и в редица модерни проучвания.

Не е тайна, че съчетанието от физически упражнения, дълбоко дишане и концентрация подобрява физическото и психическото здраве. Практикуването на йога намаля стреса и отпуска нервната система. Медитативното състояние и ненапрягащите физически упражнения допринасят за освобождаване на негативната енергия.

Отпуснете тялото и ума си с йога класове в релаксиращата атмосфера на център Самасара.

Нашите йога класове са подходящи за:

Хора, които не са практикували до сега и искат да опознаят красотата на йога.

Напреднали, които искат да обогатят практиката си в пътуване към себе си.

Хора с напрегнато ежедневие, които желаят да отпуснат ума и тялото си чрез физически упражнения.

Защо йога?

Йога в център Самсара – ценоразпис

Брой посещения

Цена

Единично посещение*

15 лв

4 посещения

50 лв

8 посещения

100 лв

*Продължителността на практиките е 90 мин

Често срещани митове за йога

Нормално е за всеки човек в началото на практиката си да изпитва ограничаване в ставите и мускулите. С постоянство и търпение мускулите се отпускат и тялото става по-гъвкаво.

Всяко тяло е подходящо за практика по йога. Йога не е състезание между нас и другите, а безкрайно пътуване в откриването на себе си.

Практиката в йога невинаги е свързана с физическото състояние на тялото. Можете да изпитате удовлетворение от йога асаните без значение от възрастта си.

Йога инструктор: Ива Кавданска

Iva Kavdanska

За Ива различните подходи за работа с тялото, овладяване на ума и развиване на емоционална интелигентност винаги са били търсене и лична цел. Практикува йога от 15 години и е убедена в ползите за подобряване на здравето, облекчаване на стреса, тонизиране на цялата психо-физиология и осигуряване на нужната енергия в интензивното съвремие.

Позитивната промяна в собственото ѝ ежедневие я вдъхновява да се сертифицира като йога учител в Сатянанда традицията към Йога Академията на Северна Америка, Кливлънд. Тази система поднася по научно обоснован начин знанието за йога с акцент върху осъзнаването и укрепването на връзката тяло-ум, което има пречистващ и лечебен ефект на физическо ниво, както и балансира в дълбочина преживяванията на ментално и емоционално ниво.

Успоредно с това, изучава транзакционен анализ – психологическа концепция за себеизследване, личностна промяна и развитие. Намира множество паралели с йога философията и се интересува от комбинирания им подход за поддържане и подобряване на цялостното ни психо-телесно благополучие. От 5 години практикува дервишко въртене и е инструктор в съвременната методология Dervish in Progress. През физиката на центробежните сили постигаме нова степен на освобождение.

Преподава йога и дервишко въртене като мощно средство за себепознание и развитие, преживявайки по-дълбоко осъзнаване на нашата същност. Ива споделя: „Работим през тялото, за да преминем отвъд словесните бариери, да се освободим и да живеем в автентичност и радост от съществуването. Ние сме овластени да бъдем творци на живота си.“

Интересува се също от Аюрведа като цялостна система за природосъобразен начин на живот и взаимосвързана с йога. Вярва, че прилагани ежедневно витализират тялото и поддържат духа, дават нужната цялост и баланс на личността. Това я привлича да ги направи част от ежедневието си и я вдъхновява да намери начин да го предава на другите. Там се усеща в енергията си и желае да споделя този източник на любов, свобода и позитивизъм.

Samsara_logo_translucent_NoTxt

© 2021 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com