fbpx

Аюрведична академия Самсара

Пътят на познанието за древната наука за живота започва от тук

Детайлна 16-часова Аюрведична програма, съчетаваща теория и практика в дълбоко преоткриващо преживяване

Предполагам, че вече сте чували за Аюрведа, дали в класовете по йога, в някой популярен уелнес блог или дори в бутилка куркума за готвене.

Но може би все още се чудите какво точно представлява Аюрведа?

Аюрведичната академия на център Самсара ще ви помогне да намерите отговори на всичките си въпроси чрез добре проектирана учебна програма. Започнете пътуването си в света на автентичната индийска медицина по най-правилния начин!

Аюрведа се превежда буквално като „Науката за живота“, която ви помага да живеете по най-хармоничен начин. Това е холистична форма на здравна практика, която наистина почита ума и духа на тялото. Аюрведа е наука за Вселената и мястото на човека в нея и като такава, тя няма нито начало, нито край.

Защо да изберете Аюрведичната академия Самсара?

Програмата ни е проектирана внимателно и е изключително възнаграждаваща за тези, които търсят знание в дълбочина. Научете Аюрведа по най-интересния начин с уроци по теория, практическа демонстрация, групова дискусия, изпит след завършване и празнична церемония по дипломиране, където всеки ще бъде награден с красив сертификат. А тримата с най-добри резултати ще бъдат възнаградени с вълнуващи подаръци за тяхната упорита работа.

Тази програма ще запали искрата на вроденото ви любопитство към взаимосвързаността между ума, тялото, сетивата и духа.

Това е идеалното начало на вашето уелнес пътуване. И бъдете сигурни, че след тази програма ще сте готови да започнете да проучвате още повече за Аюрведа, Пракрути, здравословна диета и начин на живот и т.н.

Какво съдържа програмата?

Модул I: 13 март

09:00 - 13:30 ч.

Основи на Аюрведа

Модул II: 20 март

09:00 - 13:30 ч.

Ядрото на Аюрведа

bigstock-Control-Emotions--56416613

Модул III: 27 март

09:00 - 13:30 ч.

Доши и Пракрути

Copy of ПИТТА

Модул IV: 3 април

09:00 - 13:30 ч.

Здравословна диета и начин на живот

2.5_Txt2_OK

Модул V: 10 април

09:00 - 13:00 ч.

Финален изпит

Финалът на Академията, в който ще изпитате знанията си. Най-добре представилите се ще получат специални награди от център Самсара.

izpit

Аюрведична Академия Самсара ще ви покаже как да отключите трансформиращите сили на Аюрведа и да продължите напред в пътуването си към по-здравословно състояние на ума, тялото и духа.

Разбирането и практикуването на принципите на Науката за живота е една от най-добрите инвестиции, които можем да си подарим в наши дни.

Академията се провежда изцяло онлайн.

Осигурили сме нужната техника, преводач и екип, за да попивате знанието за Аюрведа от удобството и уюта на собствения си дом.

(това не означава да се отпускате с домашните)

Цената e 199 лв и включва:

Ранно записване до 8-и март – 179 лв! (приключило)

Отзиви от участници в Академията

Сърдечно благодаря за великолепно проведеният курс - за организацията, материалите, енергията и емоцията! Всичко което получихме бе интересно, компетентно, стегнато поднесено... от харизматичното семейство Д-р Сид и д-р Прат!

Благо-даря за получените знания!

Ще ги ползвам , ще ги обогатявам😉

Адмирации за нашите лектори-знаещи, говорещи с лекота, усмихнати, удовлетворени от преподаването на знанията!

Светлана

Много благодаря за супер интересния курс. Много добра организация, супер подготвени и интересни преподаватели, материала беше поднесен по интригуваща начин, не е имало и момент в който да скучая. 

С удоволствие ще се запиша на други курсове организирани от Самсара.

Десислава

Хареса ми много начинът, по който беше организирано всичко. Времето на лекциите се спазваше точно, съдържанието беше много като обем, но поднесено по достъпен и лесно смилаем начин. Лекторите притежават харизма, която много им помага за подобен вид мероприятия. Много ми хареса и последната част на всеки модул, в която имаше детайлно разяснения на известни аюведа техники. Доволна съм също така, че има записи на лекциите и подробни бележки към тях.

Възможността за обратна връзка и Q&A сесията също е нещо, което ми хареса.

Рени

На първо място искам да кажа, че съм много щастлива, че участвах в Академията, която по много интересен и приятен начин обогати знанията ми за Аюрведа.

Удивително е как за 4 седмици може да бъдат научени всички най-важни неща по темата! Всичко беше много добре - как бяха формулирани и структурирани лекциите като съдържание, последователност, както и слайдовете по време на лекциите и текстовете и видеотата, които получихме в последствие. Те определено много помагат, за да може да се следи и изучава добре материалът.

Също така и домашните бяха много полезни, защото едва когато човек се замисли по този начин по темата, той успява да вникне в дълбочина в нещата. Практическите сесии също бяха много интересно. Така определено човек получава пълния спектър от Аюрведа.

Това, което също много ми хареса, е,че целият екип е съставен от мили и сърцати хора с прекрасни идеи! Определено си личи, че Академията е създадена от хора с желание да предадат това безценно знание по най-добрия и приятен начин на други хора.

Мира

Беше ми изключително полезен този курс. Разшири, дообогати и много добре подреди и синтезира познанията ми свързани с Айорведа. И особено в този пандемичен период усвоените познания ми дадоха яснота, увереност и спокойствие по отношение на здравето и ролята ми в поддържането му.

Определено ме префокусира и допълнително мотивира да поддържам все по-всеотдайно здравословен начин на живот и дневен режим, а практичните сесии и съвети влязоха в ежедневието ми изцяло.

Много ви Благодаря,

Христина

Ако искате да бъдете част от предстоящия ни випуск, запишете се тук:

Кои са водещите:

Dr. Sid Kulkarni

д-р Сид Кулкарни

Бакалавър по Аюрведа, Медицина и Хирургия и притежава магистърска степен по Съдебна медицина и Токсикология от Медицинския Университет в Махараштра. Още в колежа д-р Сид започва активно да практикува,  трупайки опит от работата си за множество известни доктори. През 2015 г. завършва сертифициран курс по Кералия Панчакарма (специфична аюрведична терапия за детоксикация на организма).

Започва професионалната си кариера в Аюрведа Център за Естествено Здраве в Салигао, Гоа, преди да премине в известния Chikittsa wellness център. Като старши доктор, той натрупва огромен опит, лекувайки пациенти с артрит, кожни проблеми, затлъстяване и още много други.

Освен да помага на хора в нужда, Д-р Сид обича да пее, както и да играе крикет, тенис на маса и бадминтон (но не едновременно).

През 2018 г. се присъединява към екипа на аюрведичен център Samsara, отдаден да помогне с опита и знанията си на повече българи да живеят в здраве и хармония със себе си.

d-r Pratiksha

д-р Пратикша Гурудас Прабхудесаи

Завършва своята бакалавърска степен по аюрведа, медицина и хирургия през 2010 г. и оттогава не спира да практикува, навлизайки все по-дълбоко в дебрите на индийската медицина. Д-р Прат работи близо пет години като аюрведичен лекар в Главния Здравен Център на Гоа, полагайки грижи за бедни пациенти в нужда. От 2018 г., тя е част от екипа на аюрведичен център Samsara.

Вегетарианец от дете, това не й пречи да е активен спортист. Освен, че практикува йога ежедневно, тя обожава да играе бадминтон и е три пъти последователно носител на наградата за най-добър спортист по време на студентските си години.

За д-р Пратикша аюрведа не е професия, а призвание. Силно вярва в ползите от балансираният начин на живот и е отдадена на мисията да помогне на всеки, чийто ум е отворен за алтернативна на западната медицина.

© 2021 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com