fbpx

Стрес на работа. Напрежение вкъщи. Трудно заспиване и още по-трудно събуждане. Близо 48% от българите признават, че живеят в условия на стрес. А в световен план над 300 млн души страдат от депресия… което само по себе си е депресиращо. Напрегнатостта и динамиката на модерното ежедневие вървят ръка за ръка, но прекаленото натрупване на стрес може да доведе до опасни заболявания.

Трябва ли да приемаме стреса за нещо нормално?

Аюрведа твърди тъкмо обратното. Древна индийска медицина, с корени от преди повече от 5000 години, Аюрведа промотира цялостно здраве на дух и тяло с фокус към превенцията на стреса. А когато предотвратяването не е опция, Аюрведа очертава холистична система за грижа за организма чрез балансирано хранене, сън и медитация.

Кога20 октомври, сряда, 19:30ч

Какво ще научите в този уебинар:

Дни
Часа
Минути
Секунди

Аюрведа – древната медицинска наука на Индия

Директно се превежда като наука за живота, представлява индийска медицина с произход преди повече от 5000 г.

Аюрведа е силно съсредоточена в превенцията, т.е. поддържане на крепко здраве, за да не се налага да се стига до лечение (макар че Аюрведа предлага и редица лечебни терапии и подходи).

Всеки човек има уникална енергийна комбинация от т.нар. доши и Аюрведа разпознава тази уникалност в своят индивидуален подход спрямо телесната конституция на пациента.

За водещия:

Dr.-Sid-picture-2-1-om07hstv1gnko11v8u0qis5weiaohtno21guhzmeyi

д-р Сид Кулкарни

Бакалавър по Аюрведа, Медицина и Хирургия и притежава магистърска степен по Съдебна медицина и Токсикология от Медицинския Университет в Махараштра. Още в колежа д-р Сид започва активно да практикува,  трупайки опит от работата си за множество известни доктори. През 2015 г. завършва сертифициран курс по Кералия Панчакарма (специфична аюрведична терапия за детоксикация на организма).

Започва професионалната си кариера в Аюрведа Център за Естествено Здраве в Салигао, Гоа, преди да премине в известния Chikittsa wellness център. Като старши доктор, той натрупва огромен опит, лекувайки пациенти с артрит, кожни проблеми, затлъстяване и още много други.

Освен да помага на хора в нужда, Д-р Сид обича да пее, както и да играе крикет, тенис на маса и бадминтон (но не едновременно).

През 2018 г. се присъединява към екипа на аюрведичен център Samsara, отдаден да помогне с опита и знанията си на повече българи да живеят в здраве и хармония със себе си.

© 2021 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com