fbpx

Как да се справяме ефективно със стреса чрез Аюрведа

Стрес на работа. Напрежение вкъщи. Трудно заспиване и още по-трудно събуждане. Близо 48% от българите признават, че живеят в условия на стрес. А в световен план над 300 млн души страдат от депресия… което само по себе си е депресиращо. Напрегнатостта и динамиката на модерното ежедневие вървят ръка за ръка, но прекаленото натрупване на стрес може да доведе до опасни заболявания.

Трябва ли да приемаме стреса за нещо нормално?

Аюрведа твърди тъкмо обратното. Древна индийска медицина, с корени от преди повече от 5000 години, Аюрведа промотира цялостно здраве на дух и тяло с фокус към превенцията на стреса. А когато предотвратяването не е опция, Аюрведа очертава холистична система за грижа за организма чрез балансирано хранене, сън и медитация.

Аюрведичен център Samsara организира безплатен семинар в специален формат.

Освободете се от оковите на стреса, следвайки мъдростта на най-древната човешка медицина.

Какво ще научите?

Събитието е с обща продължителност 2 часа и включва:

Кога?

12 март, 18:30ч., 2020 г.

Къде?

Самсара България – център за аюрведа и уелнес
София, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12 
(виж на картата)

Цена?

Безплатно.

Местата в залата са ограничени. Запазете своето тук:

За водещата:

d-r Pratiksha

д-р Пратикша Гурудас Прабхудесаи

Д-р Пратикша завършва своята бакалавърска степен по аюрведа, медицина и хирургия през 2010 г. и оттогава не спира да практикува, навлизайки все по-дълбоко в дебрите на индийската медицина. Работи близо пет години като аюрведичен лекар в Главния Здравен Център на Гоа, полагайки грижи за бедни пациенти в нужда. От 2018 г., д-р Пратикша е част от екипа на аюрведичен център Samsara.

Вегетарианец от дете, това не й пречи да е активен спортист. Освен, че практикува йога ежедневно, тя обожава да играе бадминтон и е три пъти последователно носител на наградата за най-добър спортист по време на студентските си години.

За д-р Пратикша аюрведа не е професия, а призвание. Силно вярва в ползите от балансираният начин на живот и е отдадена на мисията да помогне на всеки, чийто ум е отворен за алтернативна на западната медицина.

© 2020 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com