fbpx

Благодарение на резултатите от редица проучвания и научни експерименти, ползите от постенето вече не са новост за медицината.

Дори в голяма част от религиите гладуването се определя като свръх ефективен метод за пречистване.

Аюрведа също отделя специално внимание на постенето в своите методи. Гладуването е жизненоважна част за гарантиране на адекватността и ефективността на Панчакарма – аюрведично лечение за детоксикация. Вярва се, че гладуването дава възможност на тялото да съживи способностите си за самовъзстановяване.  

“Вместо да пиете лекарства, постете за един ден.”

~ Плутарх

Аюрведа разглежда процеса на храносмилането като огън, който обработва храата. Ако хвърлите прекалено много гориво наведнъж в “резервоара”, просто ще потушите огъня. Затова и постенето е мощен инструмент за запалване на храносмилателния огън, който води до изгаряне на всички натрупани токсини, които са наситени в тялото и ума.

9 февруари, сряда, 19:30ч.

В този уебинар ще научите

Дни
Часа
Минути
Секунди
Уебинарът вече е започнал. Запишете се, за да Ви уведомим за бъдещи издания.

Какво е Аюрведа?

Директно се превежда като наука за живота, представлява индийска медицина с произход преди повече от 5000 г.

Аюрведа е силно съсредоточена в превенцията, т.е. поддържане на крепко здраве, за да не се налага да се стига до лечение (макар че Аюрведа предлага и редица лечебни терапии и подходи).

Всеки човек има уникална енергийна комбинация от т.нар. доши и Аюрведа разпознава тази уникалност в своят индивидуален подход спрямо телесната конституция на пациента.

9 февруари, сряда, 19:30ч.

Този уебинар е организиран от Аюрведичен център Самсара България и ще бъде воден от практикуващ Аюрведа експерт с дългогодишен опит в Индия.

За провеждането на уебинара е осигурен превод от английски на български.

Продължителността е 1 час и 30 мин и съдържа сесия с въпроси и отговори.

Dr. Sid Kulkarni

д-р Сиднанд Кулкарни

Д-р Сидхананд Кулкарни е бакалавър по Аюрведа, Медицина и Хирургия и притежава магистърска степен по Съдебна медицина и Токсикология от Медицинския Университет в Махараштра. Още в колежа започва активно да практикува,  трупайки опит от работата си за множество известни доктори. През 2015 г. завършва сертифициран курс по Кералия Панчакарма (специфична аюрведична терапия за детоксикация на организма).

Започва професионалната си кариера в Аюрведа Център за Естествено Здраве в Салигао, Гоа, преди да премине в известния Chikittsa wellness център. Като старши доктор, той натрупва огромен опит, лекувайки пациенти с артрит, кожни проблеми, затлъстяване и още много други.

Освен да помага на хора в нужда, Д-р Сид обича да пее, както и да играе крикет, тенис на маса и бадминтон (но не едновременно).

През 2018 г. се присъединява към екипа на аюрведичен център Samsara, отдаден да помогне с опита и знанията си на повече българи да живеят в здраве и хармония със себе си.  

© 2022 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com