fbpx

Постоянни болки в стомаха, подуване и гадене – запекът може да се окаже сериозен враг на здравето и лайфстайла ни. Това е един от най-често срещаните храносмилателни проблеми.

Според проучвания около 16% от населението страда от хроничен запек. Чревното неразположение има негативно влияние върху всекидневието, личния живот и настроението ни. В забързаното ни ежедневие най-бързото и лесно решение е да отидеш до магазина и да си вземеш разхлабително. Да, но те не само имат странични ефекти, а също и краткосрочно действие.

Как да се оттървем от запека веднъж за винаги?

Тук отново идва на помощ Аюрведа. В основата на тази древна наука стои цялостният баланс в тялото и ума. Според Аюрведа използвайки единствено безценните природни дарове, човек може да открие хармония или лечение за своите неразположения. Аюрведа предлага система от изпитани природни лечения и практики за ежедневието. Чрез тях човек може да поддържа храносмилателната и отделителната си система в здравословно състояние.

Кога1 октомври, петък, 19:30ч.

Какво ще научите в този уебинар:

Дни
Часа
Минути
Секунди

Аюрведа – древната медицинска наука на Индия

Директно се превежда като наука за живота, представлява индийска медицина с произход преди повече от 5000 г.

Аюрведа е силно съсредоточена в превенцията, т.е. поддържане на крепко здраве, за да не се налага да се стига до лечение (макар че Аюрведа предлага и редица лечебни терапии и подходи).

Всеки човек има уникална енергийна комбинация от т.нар. доши и Аюрведа разпознава тази уникалност в своят индивидуален подход спрямо телесната конституция на пациента.

Кога – 1 октомври, петък, 19:30ч.

За водещия:

Dr.-Sid-picture-2-1-om07hstv1gnko11v8u0qis5weiaohtno21guhzmeyi

д-р Сид Кулкарни

Бакалавър по Аюрведа, Медицина и Хирургия и притежава магистърска степен по Съдебна медицина и Токсикология от Медицинския Университет в Махараштра. Още в колежа д-р Сид започва активно да практикува,  трупайки опит от работата си за множество известни доктори. През 2015 г. завършва сертифициран курс по Кералия Панчакарма (специфична аюрведична терапия за детоксикация на организма).

Започва професионалната си кариера в Аюрведа Център за Естествено Здраве в Салигао, Гоа, преди да премине в известния Chikittsa wellness център. Като старши доктор, той натрупва огромен опит, лекувайки пациенти с артрит, кожни проблеми, затлъстяване и още много други.

Освен да помага на хора в нужда, Д-р Сид обича да пее, както и да играе крикет, тенис на маса и бадминтон (но не едновременно).

През 2018 г. се присъединява към екипа на аюрведичен център Samsara, отдаден да помогне с опита и знанията си на повече българи да живеят в здраве и хармония със себе си.

© 2021 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com