fbpx

Да се подготвим за здраво бебе с Аюрведа

Специализиран курс на център Самсара България

Осигурете пренаталната грижа, която Вие и Вашето бебе заслужавате.

Задълбочена 15-часова програма, съчетаваща теоретична и практическа част, през концепцията на Аюрведа и Йога.

Заявете участие тук:

 
Познанията за пренаталната грижа датират от древните писания и са включени в Аюрведа. Смята се, че около 50% от мозъчното развитие на бебето се случва преди раждането. Традиционно се смята, че умственото и поведенческо развитие на детето започва в утробата и това може да бъде повлияно от емоционалното състояние на майката по време на бременността.
 
Добрият хранителен статус, поддържан от майката по време на бременност, помага за растежа на силна и здрава плацента, която определя теглото при раждане и бъдещото здраве на бебето. По същия начин положителните емоции като любов, радост, благодарност и здравословна мисъл от страна на родителя допринасят за растежа на нероденото дете емоционално, психологически в утробата на майката.
 
Концепцията за добра мисъл също се придава още от пренаталния етап. Документирано е, че активността на майката по време на бременност под формата на йога, добри рационални мисли, положителни емоции, Гарбх самвад (разговор с плода), музика и мантра терапия се разпознава не само от нероденото бебе, но има положителни ефекти върху бебето физическо и психическо здраве.
 
И така, здравословната бременност не само гарантира здравето на бебето в утробата, но и след раждането.
 

Какво съдържа програмата?

За кого е този курс?

  • Бременни дами във втори / трети триместър.
  • Бременност без усложнения като диабет, хипертония, къса или дълга пъпна връв или други сериозни здравословни проблеми.
  • Бременни дами на възраст под 35 години.

 

Цена – 349 лв 319 лв 

Начало – 21 ноември

Продължителност – 15 часа, в рамките на 5 седмици

Къде – в център Самсара на ул. Хага №12, Кръстова Вада, София

Внимание – местата са ограничени!

Епидемичната обстановка налага спазване на определени отстояние в затворени помещения. Поради това месата са ограничени до 10 броя.

Заявете участие тук:

За водещата:

d-r Pratiksha

д-р Пратикша Гурудас Прабхудессаи

Д-р Пратикша Прабхудессаи, квалифициран лекар по Аюрведа и йога експерт. Завършва своята бакалавърска степен по аюрведа, медицина и хирургия през 2010 г. и оттогава не спира да практикува, навлизайки все по-дълбоко в дебрите на индийската медицина. Работи близо пет години като аюрведичен лекар в Главния Здравен Център на Гоа, полагайки грижи за бедни пациенти в нужда. От 2018 г., д-р Пратикша е част от екипа на аюрведичен център Samsara.

Завършила е сертификационния курс по Преконцепция, Пренатална и постнатална йога с управление на начина на живот, Garbhsanskar и грижи за новородените от Ayurmangalam Garbhsanskar от фондация Manaswinee в Индия.

За д-р Пратикша аюрведа не е професия, а призвание. Силно вярва в ползите от балансираният начин на живот и е отдадена на мисията да помогне на всеки, чийто ум е отворен за алтернативна на западната медицина.

Д-р Пратикша ще води курсът на английски, като нашият екип ще превежда симултанно, за да се уверим, че сърцевината на Аюрведичното знание достига до изцяло до вас.

© 2020 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com