fbpx
  • Нека храната ви бъде лекарство и лекарството — храна!
    • Хипократ

Всички сме го чували. “Храни се правилно. Яж здравословно. Не се тъпчи с боклуци. Спортувай, за да бъде тялото ти здраво.”

Проблемът е, че макар и често повтаряни, тези мантри са загубили своя смисъл.

Какво всъщност означава здравословно хранене? Защо някои храни се считат за вредни?

Има ли универсално полезни билки? Или зависи от това кой ги приема, как се приготвят, към какво се добавят…

Повече от пет хилядолетия Аюрведа лекарите са третирали физическите заболявания с билкови и хранителни отвари – много преди да се появят аптеките, към които днес прибягваме за всеки здравословен проблем.

И докато западната медицина безспорно има своите предимства, няма подобър начин да се поддържаме здрави от това да се храним с продукти от природата.

В този уебинар ще разкрием техники за подсилване на имунитета чрез Аюрведа хранене, с подчертано внимание към някои могъщи билки и техните свойства.

Кога6 юли, вторник, 19:30ч.

За какво ще говорим:

Дни
Часа
Минути
Секунди

Аюрведа – древната медицинска наука на Индия

Директно се превежда като наука за живота, представлява индийска медицина с произход преди повече от 5000 г.

Аюрведа е силно съсредоточена в превенцията, т.е. поддържане на крепко здраве, за да не се налага да се стига до лечение (макар че Аюрведа предлага и редица лечебни терапии и подходи).

Всеки човек има уникална енергийна комбинация от т.нар. доши и Аюрведа разпознава тази уникалност в своят индивидуален подход спрямо телесната конституция на пациента.

Кога – 6 юли, вторник, 19:30ч.

За водещия:

Dr. Sid Kulkarni

д-р Сид Кулкарни

Бакалавър по Аюрведа, Медицина и Хирургия и притежава магистърска степен по Съдебна медицина и Токсикология от Медицинския Университет в Махараштра. Още в колежа д-р Сид започва активно да практикува,  трупайки опит от работата си за множество известни доктори. През 2015 г. завършва сертифициран курс по Кералия Панчакарма (специфична аюрведична терапия за детоксикация на организма).

Започва професионалната си кариера в Аюрведа Център за Естествено Здраве в Салигао, Гоа, преди да премине в известния Chikittsa wellness център. Като старши доктор, той натрупва огромен опит, лекувайки пациенти с артрит, кожни проблеми, затлъстяване и още много други.

Освен да помага на хора в нужда, Д-р Сид обича да пее, както и да играе крикет, тенис на маса и бадминтон (но не едновременно).

През 2018 г. се присъединява към екипа на аюрведичен център Samsara, отдаден да помогне с опита и знанията си на повече българи да живеят в здраве и хармония със себе си.

© 2021 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com