fbpx

Кога – 8 декември, сряда, 19:30ч.

Къде – Онлайн, в Zoom

Аюрведа е известна по целия свят с чудотворните си терапии за детоксикация и подмладяване. Тези релаксиращи терапевтични методи не само поддържат баланса между тяло и ум, но и възстановяват физическото и психическото равновесие.

Всяка терапия се препоръчва и изписва според уникалната комбинация от доши на човека.

Аюрведа терапиите се извършват предимно с медикаментозно масло или прах.

Какви са основните ползи от Аюрведа терапиите?

Какво е Аюрведа?

Директно се превежда като наука за живота, представлява индийска медицина с произход преди повече от 5000 г.

Аюрведа е силно съсредоточена в превенцията, т.е. поддържане на крепко здраве, за да не се налага да се стига до лечение (макар че Аюрведа предлага и редица лечебни терапии и подходи).

Всеки човек има уникална енергийна комбинация от т.нар. доши и Аюрведа разпознава тази уникалност в своят индивидуален подход спрямо телесната конституция на пациента.

Панчакарма е една от уникалните концепции на Аюрведа терапиите. Тя представлява динамична процедура за почистване на тялото отвътре навън. Това е режим на биопочистване, който има за цел да балансира болезнените доши и да елиминира токсичните елементи, намиращи се в организма.

Тази цялостна система от процедури цели подобряване на имунитета на организма. Счита се, че терапиите с Панчакарма са много ефективни в справяне с болести от по-дълготраен характер и хронични проблеми.

В този безплатен уебинар ще говорим за Аюрведа терапиите, за постигане на баланс в дошите, както и за това как те са полезни при определени здравословни проблеми.

За да научите повече за тези терапии и дали те могат да ви бъдат полезни, присъединете се към нашия безплатен уебинар от формата за регистрация долу!
Дни
Часа
Минути
Секунди

Кога – 8 декември, 19:30ч.

Къде – Онлайн, в Zoom

Този уебинар е организиран от Аюрведичен център Самсара България и ще бъде воден от практикуващ Аюрведа експерт с дългогодишен опит в Индия. (можете да прочетете повече за д-р Сид Кулкарни по-надолу в страницата).

За провеждането на уебинара е осигурен превод от английски на български.

Продължителността е 1 час и 30 мин и съдържа сесия с въпроси и отговори.

За водещия:

Dr. Sid Kulkarni

д-р Сид Кулкарни

Бакалавър по Аюрведа, Медицина и Хирургия и притежава магистърска степен по Съдебна медицина и Токсикология от Медицинския Университет в Махараштра. Още в колежа д-р Сид започва активно да практикува,  трупайки опит от работата си за множество известни доктори. През 2015 г. завършва сертифициран курс по Кералия Панчакарма (специфична аюрведична терапия за детоксикация на организма).

Започва професионалната си кариера в Аюрведа Център за Естествено Здраве в Салигао, Гоа, преди да премине в известния Chikittsa wellness център. Като старши доктор, той натрупва огромен опит, лекувайки пациенти с артрит, кожни проблеми, затлъстяване и още много други.

Освен да помага на хора в нужда, Д-р Сид обича да пее, както и да играе крикет, тенис на маса и бадминтон (но не едновременно).

През 2018 г. се присъединява към екипа на аюрведичен център Samsara, отдаден да помогне с опита и знанията си на повече българи да живеят в здраве и хармония със себе си.

Отзиви – какво казват клиенти за нашите аюрведични онлайн обучения.

Лекторите притежават харизма, която много им помага за подобен вид мероприятия.

Райна

Определено ме префокусира и допълнително мотивира да поддържам все по всеотдайно здравословен начин на живот и дневен режим, а практичните сесии и съвети до влязоха в ежедневието ми изцяло.

Христина

Благодаря ви още веднъж за ценното знание, което получихме с това обучение!

Дора

Имам интерес към медицината от древността  и се опитвам да намеря връзката, единната нишка в различните и разновидности...в служба на човека!
Благо-даря за получените знания!
Ще ги ползвам , ще ги обогатявам😉

Светлана

За мен това е знание, което трябва да достигне до много хора. Това е основата на здравето.

Антоанет

© 2021 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com