fbpx
Samsara Ayurveda&Wellnes_S_v3

Безплатен уебинар

Как да се защитим от кашлица, простуда и грип с Аюрведа

Samsara Ayurveda&Wellnes_S_v3

Пристъпвайки в пролетта, затоплянето на времето ежегодно е придружавано със зачестили случаи на настинка. 

За мнозина от нас отговорът е да щурмуваме аптеките. Зареждаме се с колекция от хапчета, а в някои случаи дори “играем на сигурно”, прибягвайки до антибиотици. За съжаление, този тип лекарства понякога носи със себе си неприятни странични ефекти като запек, респираторна депресия (задух) и сънливост.

Аюрведа ни предлага различна перспектива за справяне с кашлица, простуда и грип.

Какво е Аюрведа?

Аюрведа е древна индийска медицина, чиято философия може простичко да се опише с максимата “Превенцията е по-добра от лечението”.

Вярвате или не, няма такова нещо като “да излекуваш настинка”. Нужно е единствено да засилим имунната си система.

Основен причинител за слабия имунитет са лош хранителен режим и небалансиран начин на живот. Което никак не е изненадващо – в условията на забързаното ежедневие, често не ни остава време да се храним здравословно и да обърнем внимание на тялото си

В този уебинар ще Ви покажем, че постигането на хармония за организма е по-лесно отколкото изглежда. Само чрез следването на няколко прости техники и хранителни съвети, можете да се предпазите от неприятнте ефекти на кашлицата и простудата.

За какво ще говорим по време на уебинара:

Дни
Часа
Минути
Секунди

За водещия:

Dr. Sid Kulkarni

д-р Сид Кулкарни

Д-р Сидхананд Кулкарни е бакалавър по Аюрведа, Медицина и Хирургия и притежава магистърска степен по Съдебна медицина и Токсикология от Медицинския Университет в Махараштра. Още в колежа започва активно да практикува,  трупайки опит от работата си за множество известни доктори. През 2015 г. завършва сертифициран курс по Кералия Панчакарма (специфична аюрведична терапия за детоксикация на организма).

Започва професионалната си кариера в Аюрведа Център за Естествено Здраве в Салигао, Гоа, преди да премине в известния Chikittsa wellness център. Като старши доктор, той натрупва огромен опит, лекувайки пациенти с артрит, кожни проблеми, затлъстяване и още много други.

Освен да помага на хора в нужда, Д-р Сид обича да пее, както и да играе крикет, тенис на маса и бадминтон (но не едновременно).

През 2018 г. се присъединява към екипа на аюрведичен център Samsara, отдаден да помогне с опита и знанията си на повече българи да живеят в здраве и хармония със себе си.  

© 2020 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com