fbpx

Храната е горивото, с което зареждаме организма си. Но всеки от нас е различен и тук не говорим само за предпочитанията към определени вкусове. Според Аюрведа, още при зачеването, човек получава неповторим биологичен ‘пръстов отпечатък’, като той се определя от уникална комбинация между елементите и т.нар. доши.

За всеки тип доша, Аюрведа очертава ясни насоки какви храни да приема, какви храни да не приема, как и кога да яде, по какъв начин да приготвя храната си.

Освен това съществуват и общи принципи, които древната индийска наука за живота препоръчва да се спазват, за да поддържа човек здравето и тонуса си във форма.

В този уебинар известният експерт по Аюрведа кухня, Юрий Ковачев, ще разкрие тези основни принципи и насоки, пречупени през уникалния му опит.

Какво ще научите в този уебинар:

Дни
Часа
Минути
Секунди

Какво е Аюрведа?

Директно се превежда като наука за живота, представлява индийска медицина с произход преди повече от 5000 г.

Аюрведа е силно съсредоточена в превенцията, т.е. поддържане на крепко здраве, за да не се налага да се стига до лечение (макар че Аюрведа предлага и редица лечебни терапии и подходи).

Всеки човек има уникална енергийна комбинация от т.нар. доши и Аюрведа разпознава тази уникалност в своят индивидуален подход спрямо телесната конституция на пациента.

Кога – 25 ноември, четвъртък, 19:30ч.

Къде – Онлайн, в Zoom

Този уебинар е организиран от Аюрведичен център Самсара България и ще бъде воден от известния специалист по Аюрведа кухня – Юрий Ковачев.

Продължителността е 2 часа, като последните 30 минути ще бъдат отделени за въпроси и отговори.

Samsara_logo_translucent_NoTxt

Водещ: Юрий Ковачев

zx860y484_2747424

© 2021 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com