fbpx

Как да подсилим имунитета си чрез аюрведично хранене

Кога – 8 септември, 19:30ч.

Къде – Онлайн, пред вашия смартфон, таблет или компютър

Запазете мястото си:

  • Нека храната ви бъде лекарство и лекарството — храна!
    • Хипократ

Всички сме го чували. “Храни се правилно. Яж здравословно. Не се тъпчи с боклуци. Спортувай, за да бъде тялото ти здраво.”

Проблемът е, че макар и често повтаряни, тези мантри са загубили своя смисъл.

Какво всъщност означава здравословно хранене? Защо някои храни се считат за вредни?

Има ли универсално полезни билки? Или зависи от това кой ги приема, как се приготвят, към какво се добавят…

Повече от пет хилядолетия Аюрведа лекарите са третирали физическите заболявания с билкови и хранителни отвари – много преди да се появят аптеките, към които днес прибягваме за всеки здравословен проблем.

И докато западната медицина безспорно има своите предимства, няма подобър начин да се поддържаме здрави, от това да се храним с продукти от природата.

В този уебинар ще разкрием техники за подсилване на имунитета чрез Аюрведа хранене, с подчертано внимание към някои могъщи билки и техните свойства.

Какво ще научите в този уебинар:

Кога – 8 септември, 19:30ч.

Къде – Онлайн, пред вашия смартфон, таблет или компютър

Запазете мястото си:

За водещия:

d-r Pratiksha

д-р Пратикша Гурудас Прабхудесаи

Д-р Пратикша завършва своята бакалавърска степен по аюрведа, медицина и хирургия през 2010 г. и оттогава не спира да практикува, навлизайки все по-дълбоко в дебрите на индийската медицина. Работи близо пет години като аюрведичен лекар в Главния Здравен Център на Гоа, полагайки грижи за бедни пациенти в нужда. От 2018 г., д-р Пратикша е част от екипа на аюрведичен център Samsara.

Вегетарианец от дете, това не й пречи да е активен спортист. Освен, че практикува йога ежедневно, тя обожава да играе бадминтон и е три пъти последователно носител на наградата за най-добър спортист по време на студентските си години.

За д-р Пратикша аюрведа не е професия, а призвание. Силно вярва в ползите от балансираният начин на живот и е отдадена на мисията да помогне на всеки, чийто ум е отворен за алтернативна на западната медицина.

© 2020 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com