fbpx

Някога замисляли ли сте се колко зависи всяко ваше движение от ставите и костите ви? Нашите стави са есенциални за движенията на тялото и въпреки това, изключително подценени.

Проблемите със ставите са преобладаващи в напреднала възраст, но те стават все по-често явление при младите хора. Настоящият начин на живот, хранителните навици и стойката на тялото в седнало положение са основните причинители на здравословни проблеми като артрит, болка в коленете, врата и мускулите. Това влияе на ежедневието ни и прави живота по-труден. Модерните лекарства предлагат бързо облекчение, но могат да имат притеснителни странични ефекти.

Има ли алтернатива?

Аюрведа – древната медицинска наука на Индия

Директно се превежда като наука за живота, представлява индийска медицина с произход преди повече от 5000 г.

Аюрведа е силно съсредоточена в превенцията, т.е. поддържане на крепко здраве, за да не се налага да се стига до лечение (макар че Аюрведа предлага и редица лечебни терапии и подходи).

Всеки човек има уникална енергийна комбинация от т.нар. доши и Аюрведа разпознава тази уникалност в своят индивидуален подход спрямо телесната конституция на пациента.

19 януари, сряда, 19:30ч.

Аюрведа предлага безопасно и естествено справяне със ставните болки. Лечебните пакети на Аюрведа включват разнообразни терапии, Панчакарма, Йога и медитации, заедно с подходяща балансирана диета и тренировъчен режим за цялостен лековит ефект върху тялото, душата и ума.

Аюрведичният метод за лечение е много индивидуален. В Аюрведа има изобилие от билкови масла и добавки, които подпомагат заздравяването на ставите и намаляват дегенерацията. Индийските лечители могат да изберат идеалната комбинация за отделния човек.

Основната цел е да се премахнат симптомите като болка, чувствителност, оток, зачервяване, скованост, да се даде възможност на човека да извършва нормални движения и да се предотвратят по-нататъшни усложнения и повторения.

В този безплатен уебинар ще намерте няколко полезни съвета за предпазване на ставите ви.

За какво ще говорим по време на уебинара:

Дни
Часа
Минути
Секунди

За водещия:

Dr. Sid Kulkarni

д-р Сид Кулкарни

Д-р Сидхананд Кулкарни е бакалавър по Аюрведа, Медицина и Хирургия и притежава магистърска степен по Съдебна медицина и Токсикология от Медицинския Университет в Махараштра. Още в колежа започва активно да практикува,  трупайки опит от работата си за множество известни доктори. През 2015 г. завършва сертифициран курс по Кералия Панчакарма (специфична аюрведична терапия за детоксикация на организма).

Започва професионалната си кариера в Аюрведа Център за Естествено Здраве в Салигао, Гоа, преди да премине в известния Chikittsa wellness център. Като старши доктор, той натрупва огромен опит, лекувайки пациенти с артрит, кожни проблеми, затлъстяване и още много други.

Освен да помага на хора в нужда, Д-р Сид обича да пее, както и да играе крикет, тенис на маса и бадминтон (но не едновременно).

През 2018 г. се присъединява към екипа на аюрведичен център Samsara, отдаден да помогне с опита и знанията си на повече българи да живеят в здраве и хармония със себе си.  

Запишете се безплатно за уебинара тук:

© 2021 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com