fbpx
Samsara Ayurveda&Wellnes_S_v3

Безплатен уебинар

Как да подготвим тялото си за здраво бебе

с Аюрведа​

Събота, 11:00 ч.

Samsara Ayurveda&Wellnes_S_v3

Всички бъдещи родители искат детето им да бъде по-добра версия на самите тях. Физически, психически и интелектуално – във всички отношения.

И най-доброто, което можете да направите за бъдещото си дете, е да започнете да се подготвяте за него още преди зачеването.

Аюрведа, индийската медицина има дълга традиция да подкрепя и насърчава бременността. Всъщност Аюрведа набляга на периода на зачеване точно толкова, ако не и повече, отколкото на самия период на бременност. Времето преди зачеване предлага златна възможност да предоставите най-доброто от двамата на бъдещото си дете. Аюрведичните грижи преди зачеването се възползват от естествената способност на тялото ни да прочиства и обновява.

Какво е Аюрведа?

Индийска медицина с повече от 5 000 г. история. Буквално се превежда като “Наука за живота”. Разглежда мястото на човека във Вселената и поддържането на хармония и баланс със себе си и околната среда. Аюрведа е силно фокусирана в превенцията и поддържането на добро здраве, но също така предлага и разнообразие от уникални терапии за третирането на съществуващи проблеми.

Аюрведа предлага богатство от знание по отношение на описание на репродуктивната възраст, правилната диета и оптимален начин на живот. Panchakarma (детокс чрез Аюрведични терапии), йога, Пранаяма дишане, правилна диета и режим, консултиране, медитация, позитивно мислене. Всички тези съвети целят минимизиране риска от наследствени заболявания при следващото поколение, но също така и безпроблемно раждане в подходящо време, за да може да дарите Вашето здраво дете с качествен дълъг живот.

За какво ще говорим по време на уебинара:

Кога – 26 декември, събота, 11:00 ч.

Къде – Онлайн, в Zoom

За водещия:

d-r Pratiksha

д-р Пратикша Гурудас Прабхудесаи

Д-р Пратикша завършва своята бакалавърска степен по аюрведа, медицина и хирургия през 2010 г. и оттогава не спира да практикува, навлизайки все по-дълбоко в дебрите на индийската медицина. Работи близо пет години като аюрведичен лекар в Главния Здравен Център на Гоа, полагайки грижи за бедни пациенти в нужда. От 2018 г., д-р Пратикша е част от екипа на аюрведичен център Samsara.

Вегетарианец от дете, това не й пречи да е активен спортист. Освен, че практикува йога ежедневно, тя обожава да играе бадминтон и е три пъти последователно носител на наградата за най-добър спортист по време на студентските си години.

За д-р Пратикша аюрведа не е професия, а призвание. Силно вярва в ползите от балансираният начин на живот и е отдадена на мисията да помогне на всеки, чийто ум е отворен за алтернативна на западната медицина.

© 2020 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com