fbpx

Цена: 39 лв

Кога: 26 януари, 19:30ч.

Благодарение на резултатите от редица проучвания и научни експерименти, ползите от постенето вече не са новост за медицината.

Дори в голяма част от религиите гладуването се определя като свръх ефективен метод за пречистване.

Аюрведа също отделя специално внимание на постенето в своите методи. Гладуването е жизненоважна част за гарантиране на адекватността и ефективността на Панчакарма – аюрведично лечение за детоксикация. Вярва се, че гладуването дава възможност на тялото да съживи способностите си за самовъзстановяване.  

“Вместо да пиете лекарства, постете за един ден.”

~ Плутарх

Аюрведа разглежда процеса на храносмилането като огън, който обработва храата. Ако хвърлите прекалено много гориво наведнъж в “резервоара”, просто ще потушите огъня. Затова и постенето е мощен инструмент за запалване на храносмилателния огън, който води до изгаряне на всички натрупани токсини, които са наситени в тялото и ума.

Какво е Аюрведа?

Директно се превежда като наука за живота, представлява индийска медицина с произход преди повече от 5000 г.

Аюрведа е силно съсредоточена в превенцията, т.е. поддържане на крепко здраве, за да не се налага да се стига до лечение (макар че Аюрведа предлага и редица лечебни терапии и подходи).

Всеки човек има уникална енергийна комбинация от т.нар. доши и Аюрведа разпознава тази уникалност в своят индивидуален подход спрямо телесната конституция на пациента.

В този уебинар ще научите

Цена: 39 лв

Кога – 26 януари, 19:30ч.

Къде – Онлайн, в Zoom

Този уебинар е организиран от Аюрведичен център Самсара България и ще бъде воден от практикуващ Аюрведа експерт с дългогодишен опит в Индия. (можете да прочетете повече за д-р Пратишка Прабхудессаи по-надолу в страницата).

За провеждането на уебинара е осигурен превод от английски на български.

Продължителността е 1 час и 30 мин и съдържа сесия с въпроси и отговори.

Запишете се за уебинара.

(ще бъдете пренасочени към нашия онлайн магазин, за да направите плащане)

За водещия:

d-r Pratiksha

д-р Пратикша Гурудас Прабхудесаи

Завършва своята бакалавърска степен по аюрведа, медицина и хирургия през 2010 г. и оттогава не спира да практикува, навлизайки все по-дълбоко в дебрите на индийската медицина. Д-р Прат работи близо пет години като аюрведичен лекар в Главния Здравен Център на Гоа, полагайки грижи за бедни пациенти в нужда. От 2018 г., тя е част от екипа на аюрведичен център Samsara.

Вегетарианец от дете, това не й пречи да е активен спортист. Освен, че практикува йога ежедневно, тя обожава да играе бадминтон и е три пъти последователно носител на наградата за най-добър спортист по време на студентските си години.

За д-р Пратикша аюрведа не е професия, а призвание. Силно вярва в ползите от балансираният начин на живот и е отдадена на мисията да помогне на всеки, чийто ум е отворен за алтернативна на западната медицина.

Отзиви – какво казват клиенти за нашите аюрведични онлайн обучения.

Лекторите притежават харизма, която много им помага за подобен вид мероприятия.

Райна

Определено ме префокусира и допълнително мотивира да поддържам все по всеотдайно здравословен начин на живот и дневен режим, а практичните сесии и съвети до влязоха в ежедневието ми изцяло.

Христина

Благодаря ви още веднъж за ценното знание, което получихме с това обучение!

Дора

Имам интерес към медицината от древността  и се опитвам да намеря връзката, единната нишка в различните и разновидности...в служба на човека!
Благо-даря за получените знания!
Ще ги ползвам , ще ги обогатявам😉

Светлана

За мен това е знание, което трябва да достигне до много хора. Това е основата на здравето.

Антоанет

© 2020 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com