fbpx

Пренатална грижа с Аюрведа

Безплатен уебинар

Кога – 7 ноември, събота, 11:00ч.

Къде – Онлайн, в Zoom

Заявете участие:

По време на бременност Аюрведа може да бъде прекрасно допълнение към грижите, които получавате от Вашия практикуващ лекар – особено за тези от нас, които не могат да избегнат забързаното ежедневие на модерния свят.

Аюрведа е древна медицинска система от Индия, която третира човек в неговата цялостност: ум, тяло и дух. В момента Аюрведа се радва на повишено внимание под светлината на прожекторите, тъй като много от нас търсят повече баланс и традиционно изцеление в живота си. На възраст над 5000 години, Аюрведа е може би най-старата система за здраве и лечение на нашата планета и все още се практикува широко днес.

В Аюрведа бременността се разглежда като много специална, духовна фаза в живота на жената. Често казваме, че аурата на бременната жена е особено светеща и златиста – това е обяснението на Аюрведа за онзи нематериален „блясък на бременността“! По време на бременност интуитивните способности на жената са повишени, поради което силно се препоръчват медитация и други духовни практики.

Бременността е не само време за обвързване с детето ви –  грижата за себе си е изключително важна. През тези 9 месеца се случват много физически и емоционални промени. Според Аюрведа бременността е времето за балансиране на Вата доша, която е енергията на въздуха и пространството, доминираща в нервната система.

Заповядайте на безплатния ни уебинар, за да получите традиционни и изпитани съвета от Аюрведа за подготовка за бременност и ключовата пренатална фаза.

Основни точки в този уебинар:

Кога – 7 ноември, събота, 11:00 ч.

Къде – Онлайн, в Zoom

Запазете мястото си:

За водещия:

d-r Pratiksha

д-р Пратикша Гурудас Прабхудесаи

Д-р Пратикша завършва своята бакалавърска степен по аюрведа, медицина и хирургия през 2010 г. и оттогава не спира да практикува, навлизайки все по-дълбоко в дебрите на индийската медицина. Работи близо пет години като аюрведичен лекар в Главния Здравен Център на Гоа, полагайки грижи за бедни пациенти в нужда. От 2018 г., д-р Пратикша е част от екипа на аюрведичен център Samsara.

Вегетарианец от дете, това не й пречи да е активен спортист. Освен, че практикува йога ежедневно, тя обожава да играе бадминтон и е три пъти последователно носител на наградата за най-добър спортист по време на студентските си години.

За д-р Пратикша аюрведа не е професия, а призвание. Силно вярва в ползите от балансираният начин на живот и е отдадена на мисията да помогне на всеки, чийто ум е отворен за алтернативна на западната медицина.

© 2020 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com