fbpx

Йога и Аюрведа са взаимосвързани учения за живота, практикувани от хилядолетия. Те разглеждат човека като единство на тялото, ума и духа. Предоставят ни цялостна система за природосъобразен начин на живот, така че да се радваме на добро здраве, дълголетие, спокоен ум, жизненост и творчески сили да развиваме потенциала си.

В този уебинар ще разгледаме препоръчителния дневен режим според древната медицинска система Аюрведа.

Ще наблегнем на мястото на Йога в дневния режим като физически, дихателни и медитативни практики.

16 декември, четвъртък, 19:30ч.

Също така, ще Ви представим цялостна йога програма, която включва споменатите практики. Тя е разделена на три нива като с всяка сесия надгражда и задълбочава уменията на практикуващия.

Дни
Часа
Минути
Секунди
Уебинарът вече е започнал. Запишете се, за да Ви уведомим за бъдещи издания.

Йога и Аюрведа носят древно знание с изключително практическо приложение в наши дни:

  • детоксикация на тялото
  • укрепване на физическото и психическото здраве
  • управление на стреса
  • осъзнаване и самоконтрол
  • подмладяване
  • зареждане със свежа енергия и вкус към живота


Заповядайте да го споделим с вас!

16 декември, четвъртък, 19:30ч.

За водещата:

Iva Kavdanska

Ива Кавданска

За Ива различните подходи за работа с тялото, овладяване на ума и развиване на емоционална интелигентност винаги са били търсене и лична цел. Практикува йога от 15 години и е убедена в ползите за подобряване на здравето, облекчаване на стреса, тонизиране на цялата психо-физиология и осигуряване на нужната енергия в интензивното съвремие.

Позитивната промяна в собственото ѝ ежедневие я вдъхновява да се сертифицира като йога учител в Сатянанда традицията към Йога Академията на Северна Америка, Кливлънд. Тази система поднася по научно обоснован начин знанието за йога с акцент върху осъзнаването и укрепването на връзката тяло-ум, което има пречистващ и лечебен ефект на физическо ниво, както и балансира в дълбочина преживяванията на ментално и емоционално ниво. 

Успоредно с това, изучава транзакционен анализ – психологическа концепция за себеизследване, личностна промяна и развитие. Намира множество паралели с йога философията и се интересува от комбинирания им подход за поддържане и подобряване на цялостното ни психо-телесно благополучие. От 5 години практикува дервишко въртене и е инструктор в съвременната методология Dervish in Progress. През физиката на центробежните сили постигаме нова степен на освобождение.

Преподава йога и дервишко въртене като мощно средство за себепознание и развитие, преживявайки по-дълбоко осъзнаване на нашата същност. Ива споделя: „Работим през тялото, за да преминем отвъд словесните бариери, да се освободим и да живеем в автентичност и радост от съществуването. Ние сме овластени да бъдем творци на живота си.“

Интересува се също от Аюрведа като цялостна система за природосъобразен начин на живот и взаимосвързана с йога. Вярва, че прилагани ежедневно витализират тялото и поддържат духа, дават нужната цялост и баланс на личността. Това я привлича да ги направи част от ежедневието си и я вдъхновява да намери начин да го предава на другите. Там се усеща в енергията си и желае да споделя този източник на любов, свобода и позитивизъм.

© 2021 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com