fbpx

Йога произлиза от дълбока древност и в превод от санскрит означава ‘свързвам’ или ‘концентрирам се’. Философията ѝ се изразява именно в единство на ума, тялото и душата. Благотворните ефекти на йога са се доказали многократно с течение на времето и в редица модерни проучвания.

Не е тайна, че съчетанието от физически упражнения, дълбоко дишане и концентрация подобрява физическото и психическото здраве. Практикуването на йога намаля стреса и отпуска нервната система. Медитативното състояние и ненапрягащите физически упражнения допринасят за освобождаване на негативната енергия.

Отпуснете тялото и ума си с йога класове в релаксиращата атмосфера на център Самасара.

Нашите йога класове са подходящи за:

Хора, които не са практикували до сега и искат да опознаят красотата на йога.

Напреднали, които искат да обогатят практиката си в пътуване към себе си.

Хора с напрегнато ежедневие, които желаят да отпуснат ума и тялото си чрез физически упражнения.

Йога не преобразява начина, по който виждаме нещата, тя преобразява човека, който ги вижда.

Защо йога?

Йога в център Самсара – ценоразпис

Брой посещения

Цена

Единично посещение*

15 лв

4 посещения

50 лв

8 посещения

100 лв

*Продължителността на практиките е 90 мин

Често срещани митове за йога

Нормално е за всеки човек в началото на практиката си да изпитва ограничаване в ставите и мускулите. С постоянство и търпение мускулите се отпускат и тялото става по-гъвкаво.

Всяко тяло е подходящо за практика по йога. Йога не е състезание между нас и другите, а безкрайно пътуване в откриването на себе си.

Практиката в йога невинаги е свързана с физическото състояние на тялото. Можете да изпитате удовлетворение от йога асаните без значение от възрастта си.

Йога инструкторите ни

Сандип Кумар
DSCF0111

Вдъхновен от баща си, Сандип учи от седемгодишен основните йога пози и зиромедитация. Той е магистър по човешко съзнание и йога от университета “Гурукул Кангри” в Северна Индия, най-старото учебно заведение по санскрит за учители, йога, аюрведа и философия. Бакалавър е по музика от университета в Курукшетра.

Сандип изучава йога, аюрведа, акупресура и други дисциплини в различни индийски школи. Практикувал е една година Йог садна в ашрама при прочутия Садхгуру Джаги Васудев. От първия си духовен учител Свами Дев Мурти научава хатха йога, крия йога и система от ‘крокодилски’ упражнения, които лекуват болки в кръста и гръбначният стълб, дископатия, дискова херния, ишиас.

В периода 2009-2012 г. е учител в Университета по йога в Котдвар, а днес неговите ученици преподават йога из целия свят.

Живее и работи в България от 2012 г. Сандип практикува древен индийски метод на акупресура, който действа благоприятно при редица заболявания. Има много последователи, на които е помогнал да се излекуват и да променят начина си на живот.

Ива Кавданска
Iva Kavdanska

За Ива различните подходи за работа с тялото, овладяване на ума и развиване на емоционална интелигентност винаги са били търсене и лична цел. Практикува йога от 15 години и е убедена в ползите за подобряване на здравето, облекчаване на стреса, тонизиране на цялата психо-физиология и осигуряване на нужната енергия в интензивното съвремие.

Позитивната промяна в собственото ѝ ежедневие я вдъхновява да се сертифицира като йога учител в Сатянанда традицията към Йога Академията на Северна Америка, Кливлънд. Тази система поднася по научно обоснован начин знанието за йога с акцент върху осъзнаването и укрепването на връзката тяло-ум, което има пречистващ и лечебен ефект на физическо ниво, както и балансира в дълбочина преживяванията на ментално и емоционално ниво.

Успоредно с това, изучава транзакционен анализ – психологическа концепция за себеизследване, личностна промяна и развитие. Намира множество паралели с йога философията и се интересува от комбинирания им подход за поддържане и подобряване на цялостното ни психо-телесно благополучие. От 5 години практикува дервишко въртене и е инструктор в съвременната методология Dervish in Progress. През физиката на центробежните сили постигаме нова степен на освобождение.

Преподава йога и дервишко въртене като мощно средство за себепознание и развитие, преживявайки по-дълбоко осъзнаване на нашата същност. Ива споделя: „Работим през тялото, за да преминем отвъд словесните бариери, да се освободим и да живеем в автентичност и радост от съществуването. Ние сме овластени да бъдем творци на живота си.“

Интересува се също от Аюрведа като цялостна система за природосъобразен начин на живот и взаимосвързана с йога. Вярва, че прилагани ежедневно витализират тялото и поддържат духа, дават нужната цялост и баланс на личността. Това я привлича да ги направи част от ежедневието си и я вдъхновява да намери начин да го предава на другите. Там се усеща в енергията си и желае да споделя този източник на любов, свобода и позитивизъм.

Samsara_logo_translucent_NoTxt

© 2022 Samsara BG Ltd. Всички права запазени.

Ayurveda & Wellness Center

София 1407, ж.к. Кръстова Вада, ул. Хага 12
Телефон: +359 887 716 110
ayurveda@samsarabg.com
www.samsarabg.com